JKA Eesti Hiiumaa Suvelaager – Gasshuku 2018 kokkuvõte

JKA Eesti Hiiumaa Suvelaager – Gasshuku 2018

02-04. August 2018, Käina

TRENNIKAVAD

NELJAPÄEV, 02/08/18. 10.00 – 13.30

 1. IDO KIHON.
  • Edasi, SANBON REN ZUKI.
  • Tagasi, AGE UKE = SOTO UKE – GYAKUZUKI.
  • Edasi, MAEGERI = OIZUKI.
 2. ZENKUTSU DACHI ISELOOM. Mehaanika + kiirus. Pööramine, liikumine ilma ennast takistamata.
 3. Kiiruse harjutus. Paaris. Paariline ründab GYAKU ZUKIGA, SURI ASHI kaks varianti, mina olen HKD ja pööran keha kiirelt eest ära. Päkad jäävad paigale. Suund alla.
 4. GOHON KUMITE.
 5. HEIKO DACHI <- ZENKUTSU DACHI. Tagasi. Jala „löömine“ maha. Päkk kompab ja kand kinnitab. Tugijala roll.
 6. GYAKU ZUKI „püüdmine“ – MAE GERI.
 7. JIYU KUMITE. Rahulikult. Vahetused. A’ ca 3 minutit.
 8. Kata GANKAKU, Vallo San.

REEDE, 03/08/18. 10.00 – 13.30

 1. IDO KIHON, nagu eilne aga lisaks:
  • MAE GERI – GYAKU ZUKI.
 2. GYAKUZUKI, ründav. ZENKUTSU. Tagajala roll, toetav või edasi liikuv. Mis milleks hea. Kõver või sirge. Variatsioonid.
 3. MAEGERI ja OIZUKI „hoidmine“.
 4. ZENKUTSU DACHI „sakutamine“.
 5. Nn hiline pööre tagasiastumisel. Otse tagasi SHOMEN ja kui juba päkk on maas siis pööre HANMI. SOTO UKE – GYAKU ZUKI.
  • Abiharjutus – lase ennast tagasi „lükata“.
 6. Kata JION, Teet San.

LAUPÄEV, 04/08/18. 10.00 – 12.00

 1. „Pikk päkk“ üle saali CHOKU ZUKI.
 2. 90 kraadi pööramine, CHOKU ZUKI. Kand ja varvas. Tasakaal ja tasakaalutus.
 3. IDO KIHON, sama neli mis eelmistel päevadel.
 4. GYAKU ZUKI
  • Nö ühes tükis
  • Nö piits
 5. GYAKUZUKI ZENKUTSU toejalg. Nö pikispagaat (mitte päris), paariline aitab põlvest tõmmata jalga kokku asendisse.
 6. KIHON IPPON KUMITE. OIZUKI JODAN.
 7. Kata JION. Rõhutan algust ja pööret enne UCHI UKE’T. Teine tõmbab õlgadest … Ikka tasakaalutus ja tasakaal.
KOKKUVÕTE ETTEVÕTMISEST

Ilus ilm, toredad inimesed, rahulik ja sõbralik keskkond, suurepärased arendavad treeningud, mitmekesised vaba aja veetmise võimalused, fantastiline puhkus ja hästi veedetud aeg. Need märksõnad võtavad kokku meie suvelaagri.

Lauri mõtted on väga hästi väljendatud, toon need siinkohal ära:

Tere Alar! Aitäh suurepärase laagri eest Käinas! Tõepoolest, kõik oli hästi – trennide sisu, maht, suurepärane seltskond ja ilus suveilm. Enda jaoks oli õpetlik see, kuidas palava ilmaga korralikult trenni teha – märgusõna „joogipausid“ ja väike puhkus erinevate trenniosade vahel. Vaatamata päris kuumale saalile oli kuni lõpuni välja päris hea hoog veel sees ja mis puudutab keha tööd, siis mulle isiklikult meeldib kordades rohkem soojem saal kui jahe – lihased püsivad „soojad“ (nt niigi üsna kehva painduvus muutub jahedas veelgi kehvemaks) ja trenni ajakasutus on palju parem, vähem kulub aega soojenduseks. Peegelsaalis treenida on ikka parem, oma vead paistavad paremini välja.

Tervitustega

Lauri

Treeningud olid arendavad ja osalejad tulid püstitatud ülesannetega pärast abiharjutusi ilusasti toime. Ka selgus, et kohatised nurinad vabakumite vähesuse üle treeningutel olid alusetud. Selgus, et just vabakumiteks olime just need viimased paar aastat valmistunud. Kuidagi märkamatult, seejuures. Kõik tegid nauditavat vabakumited. Lisaks sellele viimistlesime põhitehnikat ja abiinstruktoritest oli väga palju abi katatreeningute läbiviimisel. Katadeks olid sel aastal Gankaku ja Jion. Need said läbi tehtud piisava detailsusega.

Tore oli näha Sensei Põllut nö omas elemendis. Omas kodus. Sensei Põllu muidugi nagu ta ikka on, aga midagi oli juures. Midagi kirjeldamatut. On ju Käina Alar San’i sünnikoht, kus ta on elanud oma noorusaja. Käina armastab teda ja tema Käinat. See on kaugele ja kaugelt näha. Ainult üks koht on igal inimesel maailmas, kus ta on täiesti oma inimene. Jah – ilus ja olemuselt soe koht, tahaks isegi sellises elada ja oma lapsi kasvatada. Mingi rahu, mingi rõõmus kindlus on sealsetes inimestes ja sealsel ajal ei ole ei otsa ega äärt. Ja see sealne valgus …jumalik.

Treeningsaal on Käinas ilmselt parim, mida soovida saaks. Kolmes seinas maast laeni peeglid. Põrand vetruv ja kannasõbralik, laes poksikotid. Väga palju erinevaid treeningu abivahendeid. No suurepärane saal. Sinna mahub lahedalt 20 inimest. Osalejate arv oli sel aastal 14, seega millalgi saab sellest laagrist „esimesed 20 registreerujat pääsevad sisse“ laadne üritus. Massilaagrit plaanis teha ei ole.

Vaba aja veetmise võimalused suvisel Lõuna-Hiiumaal olid piiramatud. Puhas ja soe meri. Erinevad looduslikult kaunid paigad on lihtsalt igal pool. Inimesed on rahulikud ja sõbralikud, teretatakse, vaadatakse otsa, naeratatakse. Aino Kallase mälestusõhtu, meeleolukas pärastlõuna Soonlepa karjamõisas koos Helin-Mari Arderi lauludega ja muude etteastetega, värskelt renoveeritud imelise Suuremõisa lossi külastus. Kohvikute päevad Hiiumaal on ka alati erilised. Pühapäev oli vaba, mis jättis soovijatele ka võimaluse tutvuda Hiiumaa kaugemate soppidega.

Tänud ja kiitus lähevad ka lasteaiale. Avarad puhtad ja värskelt renoveeritud kaasaegsed ruumid, toidutegemise võimalus, külmkapp, pesupesemine, triikimisvõimalus, internet … ja seda väga tagasihoidliku tasu eest. Väga kodune olemine. Kinkisime lasteaiale veekeedukannu, mille üle nad olid üllatunud ja rõõmsad. Ega muud, kui et kohtumiseni järgmisel aastal samal ajal!